Aanrijbeveiliging paal

Aanrijbeveiliging paal of rampaal (of rampalen) en Aanrijbeveiliging heftruck

Aanrijbeveiliging met paal

Aanrijdbeveiliging binnen bedrijven waar veel met heftrucks en/of karren wordt gereden is onmisbaar. Door de snelle wendbaarheid van bijvoorbeeld heftrucks kan er binnen korte tijd een forse schade worden aangericht. Verklein de kans op schades en plaats palen ten behoeve van aanrijdbeveiliging op kwetsbare plekken binnen uw logistieke ruimtes. ARM DOORS levert palen die speciaal zijn ontworpen om ter beschermen van deuren en openingen voor heftrucks. Al onze materialen zijn uiteraard volledig uitgerust met bevestigingsaccessoires. Bestel uw aanrijbeveiliging paal bij ARM DOORS voor het beste resultaat tegen de beste prijzen en laat u deskundig adviseren door ons team.

Neem contact op

Vul uw e-mail in en ontvang onze brochure

Ongelukken en schades voorkomen

Er zijn verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om ongelukken op het werk met een kar of heftruck te voorkomen, waaronder:

  • Zorg voor goede training en certificering van bestuurders: Het is belangrijk dat werknemers die een kar of heftruck bedienen, opgeleid zijn en over de juiste certificering beschikken om veilig te kunnen werken.
  • Onderhoud en inspecteer regelmatig de karren en heftrucks: Regelmatig onderhoud en inspectie van de karren en heftrucks kan helpen om problemen tijdig te identificeren en te verhelpen voordat er ongelukken gebeuren.
  • Zorg voor een veilige werkomgeving: Maak de werkomgeving veilig door obstakels en hindernissen uit de weg te ruimen en de verkeersroutes te markeren.
  • Zorg voor goede zichtbaarheid: Bestuurders moeten goed zicht hebben op de omgeving en de last die ze vervoeren. Zorg daarom voor goede verlichting en spiegels op de karren en heftrucks.

Afmetingen van rampalen

De grootte van een aanrijdbeveiligingspaal hangt af van het specifieke doel en de toepassing ervan. Over het algemeen is het formaat van de paal afhankelijk van de maximale energie die het moet absorberen bij een botsing en de gewenste sterkte en stijfheid. De afmetingen van een aanrijdbeveiligingspaal kunnen variëren, maar ze hebben doorgaans een diameter van minimaal 140 millimeter en een dikte van minimaal 3 millimeter. Onze palen zijn leverbaar in geel zwart, maar een andere kleur is in overleg mogelijk. Deze afmetingen zijn vastgelegd in de Europese Norm EN 15512:2009.

De hoogte van onze aanrijdbeveiligingspaal is afhankelijk van de toepassing en het risiconiveau van de locatie. Voor toepassingen waarbij heftrucks of ander zwaar materieel aanwezig zijn, moeten de palen vaak minimaal 1,5 meter hoog zijn om te voorkomen dat voertuigen over de beveiliging heen rijden. Het is echter belangrijk op te merken dat de afmetingen van de aanrijdbeveiligingspaal slechts een van de vele aspecten zijn die moeten worden overwogen bij het selecteren en installeren van de juiste aanrijdbeveiliging. Andere factoren zoals de locatie, de omgeving, het type voertuigen dat aanwezig is en het risiconiveau van de locatie, moeten ook worden overwogen om de meest effectieve en veilige oplossing te vinden.