Aanrijbeveiliging magazijn

Aanrijbeveiliging paal of rampaal (of rampalen) en Aanrijbeveiliging heftruck

Gevaar ligt op de loer

In magazijnen wordt vaak gereden met steekwagens, palletwagens en/of heftrucks. Aanrijbeveiliging in een magazijn hoort te staan op plaatsen waar heftrucks en andere voertuigen in beweging komen en waar er risico’s zijn op aanrijdingen. Door de vele bewegingen in deze logistieke ruimtes liggen onbedoelde botsingen en schades op de loer. Door gebruik te maken van aanrijdbeveiliging van ARM DOORS verkleint u de kans op schadeposten in uw magazijn. Aanrijdbeveiliging van ARM DOORS is speciaal ontworpen om kwetsbare plekken binnen uw magazijn te beschermen tegen schades. Al onze materialen zijn uiteraard volledig uitgerust met bevestigingsaccessoires.

Neem contact op

Vul uw e-mail in en ontvang onze brochure

Voordelen aanrijbeveiliging magazijn

In een magazijn kun je verschillende soorten aanrijbeveiliging tegenkomen, afhankelijk van de aard van het magazijn en de activiteiten die er plaatsvinden. Bekende voorbeelden van aanrijbeveiliging in een magazijn zijn:

  • Stalen buizen of palen: Dit zijn verticale stalen buizen of palen die langs de randen van gangpaden, laaddocks en andere gebieden worden geplaatst om te voorkomen dat heftrucks en andere voertuigen tegen muren, rekken of andere obstakels botsen.
  • Vangrails: Dit zijn horizontale stalen rails die zijn ontworpen om heftrucks en andere voertuigen te stoppen voordat ze een bepaald gebied of obstakel bereiken. Ze worden vaak gebruikt bij laaddocks, rondom machines of langs wanden waar geen stalen buizen of palen kunnen worden geplaatst.
  • Rampalen bij de ingang van het magazijn kan voorkomen dat voertuigen het magazijn per ongeluk binnenrijden.
    Bescherming bij de laadperrons kan voorkomen dat voertuigen per ongeluk over de rand rijden en schade veroorzaken.
  • Bij stellingen en rekken kan aanrijdbeveiliging voorkomen dat voertuigen de stellingen en rekken raken en daardoor schade veroorzaken aan de goederen of het magazijn.

Het is belangrijk om de aanrijdbeveiliging op de juiste plaatsen te plaatsen om de veiligheid te waarborgen en schade aan het magazijn en de goederen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de aanrijdbeveiliging regelmatig te inspecteren en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze nog steeds voldoet aan de vereisten en effectief is in het voorkomen van aanrijdingen. Laat u daarom deskundig informeren door een adviseur bij ARM DOORS.